Sleva 21% na dětské plenky . Kod je : Majovasleva

Hračky pro miminka do 1 roku

Malé miminko, to naštěstí nejsou jen povinnosti a starosti, ale také spoustu úsměvů, her a radosti. A dneska se podíváme právě na tuhle část života s miminkem. Jaké hračky vykouzlí nejvíce úsměvů na tvářích miminek, které ještě neoslavily ani první narozeniny?

hračky pro děti

Proč jsou hračky pro miminka důležité?

Hračky pro miminka nejsou důležité jen pro zábavu a rozptýlení vašeho mrňouska, ale hrají také důležitou roli v jeho rozvoji.

Už malé miminko může s pomocí interaktivních hraček rozvíjet svou motoriku a představivost. K tomu pomáhají i roztodivné zvuky, které různé hračky vydávají.

Čemu věnovat při výběru hračky pro miminko pozornost?

Pokud hračky kupujete v ČR, nemusíte se bát, že by mohly miminku jakkoliv uškodit. Při výběru je tak nutné dbát primárně na to, jestli se jedná o hračku určenou skutečně pro miminka. Hračky pro starší děti mohou obsahovat například malé částečky, které může miminko spolknout.

Hračky pro nejmenší jsou vyráběné s myšlenkou na to, že je bude miminko často okusovat a dělat s nimi různé další lumpárny těm nejmenším dětem vlastní a jsou tak naprosto bezpečné.

Dřevěné hračky

Materiály hraček pro malá miminka a batolátka

Hračky pro miminka i pro větší děti se tradičně vyráběly ze dřeva a textilu. V devadesátých letech však nastala velká změna a trh zaplavily pestrobarevné a roztodivné hračky z plastu. Většinou se jedná o plast pro děti bezpečný, přesto dnes už víme, jaké potíže může tento materiál působit i nepřímo.

Ať už se jedná o mikroplasty, které se do těla dostávají (a zvlášť když miminko hračku okusuje) nebo o celkový ekologický dopad, který plasty mají. Proto není divu, že se výrobci i maminky rádi vrací k tradičním materiálům. 

Dřevěné hračky jsou nejen ekologické, ale především pro miminka naprosto bezpečné. Bonusem je také jejich odolnost a příjemná vůně.Hračky ze dřeva navíc vydrží klidně i celé generace.

Výstřižek

Dalším oblíbeným a bezpečným materiálem jsou různé textilní látky, z nichž se vyrábějí například muchláčci. Nesmrtelnou klasickou jsou pak hračky z plyše. Kromě běžných měkkých hraček seženete i plyšáky hřejivé, kteří vyytvářejí zklidňující teplo pro spánek a odpočinek.".

A co hračky do vany?

Malým dětem, které už se umí posadit (což nastává kolem 5. až 6. měsíce života) nesmí chybět hračky ani do vany. Jako první hračku do vany můžeme doporučit různá sedátka, která miminku poskytnou oporu a současně je veselými barvičkami a hravými doplňky zabaví.

V případě hraček do vany je trošku náročnější se plastu vyhnout. Místo plastu můžete sáhnout po gumových hračkách do vody. Pokud však budete děťátku pořizovat různá nafukovací zvířátka nebo knížky do vany, bez plastu to nepůjde.

Nejoblíbenější typy hraček pro miminka do jednoho roku

Jednou z nejoblíbenějších hraček pro nejmenší je kolotoč nad postýlku a závěsné hračky do kočárku. Tento druh hraček miminko zaměstná a pomáhá mu usnout. Některé kolotoče do postýlky mohou být i s melodií, která děťátko (a s ním často i rodiče) příjemně ukolébá.

Hračka na kočárku miminko zase zaměstná. Zvlášť, pokud se jedná o veselou hračku se spoustou barev a zvuků, kterou můžete na kočárek pověsit. Díky tomu ji má mrňousek neustále na očích a v kočárku se nenudí. 

Plyšáci

Miminko se neobejde ani bez chrastítka, se kterým si může děťátko hrát a experimentovat s jeho zvuky. Jakákoliv hračka, která se příjemně kouše (tzv. kousátko) zase uleví při bolesti během růstu prvních zoubků. 

Výstřižek_1

Nejmenším miminkům nesmí chybět ani muchláček. Jedná se o skvělou první hračku pro jakékoliv miminko. Mohou se k ní tulit, okusovat ji a prostě ji libovolně muchlat, aniž by děťátku hrozilo jakékoliv nebezpečí.

 

TIP: Hledáte dárek pro novorozené miminko ve vašem okolí? I v tomto případě je muchláček tou nejlepší volbou.

 

Dalším favoritem pro miminka do 6 měsíců jsou různí interaktivní plyšáci, kteří při stisknutí vydávají různé zvuky. Oblíbená jsou především zvířátka, ale takový plyšák může být současně i chrastítkem. Plyšáček však nemusí být vůbec interaktivní. I „obyčejný“ miminko zabaví a poslouží mu jako mazlíček při usínání.

Děti si rády hrají i na zemi, proto mohou být vhodnou volbou i různé hrací deky nebo podložky, které v sobě mají často i různé interaktivní prvky.

Lampička sice není přímo hračkou, ale i tak může být pěkná a upoutat pozornost miminka. Světýlka mohou být zakomponovaná například v plyšákovi, ale koupit můžete například lampičku s motivem noční oblohy, medvídků – zkrátka téměř všeho, co vás napadne.

Kdy je čas na interaktivnější hračky?

Rok je v životě miminka skutečně dlouhá doba, během které toho spoustu zvládne. Kolem osmého měsíce života už si zvládne s hračkami opravdu hrát a ocení hračky, které je možné rozkládat a skládat. V tomto věku je pravý čas sáhnout například po zmíněných dřevěných hračkách. Skvělé mohou být například dřevěné puzzle se zvířátky pro nejmenší dětičky.

Interaktivní hračky jsou pro několikaměsíční miminko ideální pomůckou pro rozvoj motoriky i vnímání okolního světa. Jejich pomocí se totiž nejen zabaví, ale také se postupně učí rozeznávat například jednotlivé tvary.

Hračky pro miminka na Bezvaplenky.cz

Na Bezvaplenky.cz nenaleznete jen plenky, ale můžete si u nás pořídit také hračky pro ty nejmenší.

Přítulka králíček Richie je plyšák z materiálů vhodných už pro ta nejmenší miminka, kterým dodá pocit bezpečí v postýlce i v kočárku. S Přítulkou si může miminko hrát, kousat do něj a užívat si s ním veškerou zábavu, kterou si jen dovede představit. Skvělým společníkem do postýlky i do kočárku je také plyšák Mráček.

Hračka mráček

Vyberte si to pravé právě pro vaše miminko v kategorii hračky pro miminka. 

Přečtěte si také: