Sleva 21% na dětské plenky . Kod je : Majovasleva

Jak vybrat tašku na kočárek?

Čekáte miminko a už přemýšlíte, jakou tašku na kočárek pořídit? Nebo vám přestala stačit taška, kterou jste koupila přímo s kočárkem a poohlížíte se po nové? Pojďte si přečíst pár tipů, jak vybrat tu pravou.

Jak vybrat tašku na kočárek

Kdo bude s kočárkem nejčastěji venku?

Jednou z nich je například to, zda s kočárkem bude více jezdit maminka nebo tatínek. S tím souvisí i to, zda s kočárkem budete jezdit více po městě nebo po lesích a lesoparcích.

Proč?

Tatínek a akční maminka spíše než klasickou přebalovací „kabelku“ ocení baťůžek s možností připevnění na kočárek. Maminka, která bude s kočárkem jezdit převážně po úřadech a nákupech ve městě naopak využije spíše „trošku“ větší kabelku.

Co všechno budete v přebalovací tašce nosit?

Při výběru první přebalovací tašky maminky často podcení potřebnou velikost. Nezapomeňte, že v tašce nebudete nosit pouze plenky a další přebalovací potřeby (vlhčené ubrousky, pudr, olejíček…), ale také látkové pleny (mohou sloužit například jako improvizovaná přebalovací podložka) a mnoho dalšího. Například:

  • antibakteriální gel na ruce,
  • opalovací krém a krém na citlivou pokožku,
  • náhradní oblečení pro miminko,
  • vodu pro vás,
  • náhradní dudlík, pokud jej používáte
  • a pokud nekojíte tak mléko v lahvi.

A to jsme u těch nejmenších. Jak děťátko stárne, tím toho na procházce potřebuje víc:

  • svačinu,
  • bryndák
  • a hračky na pískoviště.

No a nesmíte zapomenout ani na veškeré běžné předměty, které v kabelce nosíte i bez miminka. Co všechno v přebalovací tašce na kočárek budete nosit je opět poměrně individuální záležitost. Rozhodně se však připravte na to, že toho bude více než očekáváte.

Teď už se pojďme podívat na samotné parametry výběru přebalovací tašky.

Na co se při výběru tašky na kočárek zaměřit?

Na jednu stranu se výběr přebalovací tašky zase tolik neliší od výběru klasické kabelky nebo baťůžku. Na tu druhou, jak už jsme nastínili v předchozí části článku, tato taška potřebuje vydržet opravdu hodně.

přebalovací_taška

A to jsme se nedostali ani k běžnému provozu, ve kterém se vám do tašky mohou rozlít věci, nebo ji miminko poblinká, bude ji okusovat a tak dále. Proto je potřeba zaměřit se přece jen i na trochu jiné parametry, než je zvykem. Pojďme se na ně mrknout.

Velikost

Přebalovací taška by měla být rozhodně dostatečně velká a vše se do ní vešlo. Současně je třeba zaměřit se i na to, aby se vešla na kočárek a šla na něj pohodlně připnout. Při výběru tašky na kočárek můžete narazit na téměř dokonalou přebalovací „kabelku,“ která však na kočárek přidělat nejde. Pak stojí za zamyšlení, jestli se vám opravdu bude chtít celou dobu tahat přes rameno nebo na zádech.

Hmotnost přebalovací tašky

Před nákupem si zkontrolujte také to, kolik samotná taška váží. Nezapomeňte na to, kolik toho musí unést a tím pádem kolik toho musíte unést i vy. Tašky bývají těžké samy o sobě, proto je důležité se na tento parametr zaměřit, aby vás taška při první procházce nepříjemně nepřekvapila.

Cena tašky na kočárek

Pro spoustu rodičů je jedním z důležitých faktorů samozřejmě i cena. Ta se odvíjí především od materiálu a tím pádem se větší investice může právě u tašky na kočárek vyplatit. Zvlášť pokud se jedná o vzhledově univerzální kabelku, kterou můžete využít i poté, co miminko odroste, na běžné nošení.

kočárek

Spousta kočárků má přebalovací tašku jako součást vybavení, jenže ta je většinou malá a vejdou se do ní právě jen základní přebalovací potřeby. V prvních měsících tak můžete ušetřit, tašku na kočárek neřešit a současně důkladně zjistit své potřeby, což vám následující výběr výrazně usnadní.

Materiál a údržba přebalovací tašky

Pokud si chcete ušetřit spoustu nervů, materiál přebalovací tašky byste rozhodně neměli podceňovat. Proč? Počítejte s tím, že se vám v tašce sem tam něco rozlije. Miminko ji může ve chvilce nepozornosti kousat (proto by měl být materiál zdravotně nezávadný) a samozřejmě ji může kdykoliv poblinkat. Potom je tu faktor počasí a možnost toho, že budete v tašce chvíli muset nosit i ušpiněné plenky.

Z čeho rodiče nejčastěji vybírají?

Materiál tašky je tak skutečně důležitý. Měl by být odolný a současně jít snadno vyčistit.

  • Syntetika (nejčastěji polyester nebo mikrovlákno),
  • kůže,
  • umělá kůže,
  • silikon,
  • bavlna – ta je však pro tento účel nevhodná kvůli nízké odolnosti.
  • Taška musí být odolná a ideálně nepromokavá.

Co se údržby týká, ideální je postupovat podle návodu přímo od výrobce. U kožených tašek nezapomínejte ani na pravidelnou impregnaci, která prodlouží jejich životnost.

Vnitřní kapsy a organizace

V tuhle chvíli už si asi dovedete představit, že to s přebalovací taškou není úplně snadné. Těch věcí, co musí obsáhnout! Proto je důležitá také její vnitřní organizace. Má taška dostatek přehledných kapes a přihrádek? Má kapsičku na zip, ideálně dvě, kam si můžete schovat klíče, mobil a další nezbytnosti?

taška

Taška by měla být dokonale přehledná, abyste mohla kdykoliv sáhnout přesně pro tu věc, kterou potřebujete, i když vám na jedné ruce visí batole a na druhé jeho starší sourozenec.

Jednoduché otevírání

S tím souvisí také systém otevírání přebalovací tašky, který by měl být bezpečný, a přitom intuitivní a snadný. Není nic horšího, než když potřebujete rychle pro něco sáhnout v dříve nastíněné situaci, a ještě musíte řešit zdlouhavé otevírání.

Vzhled

Důležitým faktorem je samozřejmě také vzhled přebalovací tašky. Dnes jsou na výběr i velmi elegantní varianty, které se nemusíte obávat vzít ani do dospělácké společnosti.

Přečtěte si také: