Sleva 20% na vše . Kod je : Bezvaplenky

Dovolená s miminkem – jak vybrat plenky na cestování a k vodě?

Chystáte se s miminkem na první dovolenou? Těšit se můžete na množství nových a jedinečných zážitků! Dovolená s miminkem se samozřejmě od klasické dovolené poměrně liší. Přestože vás postaví před mnoho nových výzev, jedná se o nezapomenutelný a jedinečný zážitek plný nových dobrodružství. 

koupací plavky

Dovolená s miminkem vám umožní každým rokem poznávat svět z nových a nových úhlů. Připomenete si na ní vlastní dětství a přes hromadu povinností a starostí navíc si ji vychutnáte možná víc než jakoukoliv dovolenou v minulosti. Abyste si poznávání světa s miminkem užili skutečně naplno, budete potřebovat speciální plenky.

Konkrétně se jedná o dětské koupací pleny se kterými mohou už ta nejmenší miminka poznávat radost z koupání v bazénu. Větší děti mohou zase díky koupacím plenkám začít objevovat třeba dokonce moře či jiné přírodní koupaliště.

Jak se liší dětské koupací plenky od plenek klasických?   

Ať už plánujete dovolenou s miminkem nebo společné plavání v bazénu, bez koupacích plenek se neobejdete. Už jen protože vaše děťátko bez koupacích plenek do bazénu nikde nepustí. Kromě toho, že tento druh plenek chrání miminko, chrání samozřejmě také bazén a další vodní zdroje před znečištěním a i miminko si v nich vodní hrátky rozhodně užije lépe, než v plenkách klasických.

Jak se od nich liší po praktické stránce? Kromě spolehlivého udržení stolice mají velmi podstatnou výhodu pro miminko. Během plavání nedochází k takovému nasátí vody jako u klasických plen. Díky tomu plenka na plavání neztěžkne, což je pro miminko rozhodně pohodlnější. Kromě toho v sobě také ve vlhkém prostředí tak snadno nehromadí bakterie a ani opačně do vody nepustí žádné nečistoty.

Pokud byste přece jen uvažovala o tom, že miminko vyčvachtáte jen na chvilku a speciální plenku tak potřebovat nebudete, dobře se rozmyslete. Nejen, že tak můžete znečisit vodní zdroj, ve kterém se miminko koupe, ale také si domů přinést nepříjemné infekce. Dalším faktorem, který byste měla zvážit je i pohodlí miminka. Pokud klasická plenka nasaje vodu, děťátko se bude cítit nekomfortně a může si ke koupání vytvořit negativní vztah.

Jak dětské koupací plenky vybrat?   

Ideální koupací plenky se skládají z vnitřní nepropustné vrstvy PUL a vnitřní síťky, která spolehlivě zachytí všechny nečistoty. Šikovné postranní patenty dovedou plenu přizpůsobit velikosti děťátka a zajišťují mu tak maximální pohodlí, stejně jako elastický pás. Stejně jako klasické plenky i koupací se dělí na jednorázové plenky a plavkové plenky pro opakované použití.

dítě u moře

Jednorázové koupací plenky jsou skvělé především pro své velmi snadné použití. Platí zde v podstatě to samé co u klasických plen. Velmi snadno se oblékají, nic nepropustí a po použití je stačí hodit do koše. 

Na rozdíl od plenkových plavek je zde však riziko, že nasáknou vodu a také se samozřejmě jedná o vyšší investici – zvlášť, pokud s miminkem chodíte do bazénu pravidelně. 

Plenkové plavky můžete vybrat buď se zmíněnou vrstvou PUL. Takové stačí po použití vyprat a nemusíte řešit nic dalšího. Koupit však můžete také klasické plenkové plavky, které PUL vrstvu nemají a pro jejich použití budete potřebovat speciální separační plenu – a právě prostorem pro plenu se plenkové plavky liší od plavek klasických, pro starší děti.

A co velikost koupacích plenek?

Výběr koupacích plenek je úplně snadný. Platí pro něj stejná pravidla jako pro výběr klasických plenek.

Plenky Swimmies, které v nabídce voděodolných plen patří s přehledem k nejoblíbenějším, jsou vhodné už pro miminka od 4 kilogramů, takže do bazénu či k vodě můžete vyrazit skutečně i s těmi nejmenšími děťátky.

Nezapomeňte však, že váha miminka není vše a záleží i na ostatních faktorech. Odhadnout správnou velikost koupacích plenek však můžete jednoduše podle velikosti těch klasických.

koupací plenky

Dovolená s miminkem – pozor na úpal a úžeh

Vraťme se ještě k tématu dovolené s miminkem. Pokud vyrážíte na letní dovolenou, určitě nezapomeňte přibalit ani opalovací krém pro děti s minimálním faktorem 50 SPF. Miminko (ale i starší děti a sebe) nemažte hned ráno a vrstvu opalovacího krému nezapomeňte znovu obnovit po každém koupání i po několika hodinách na procházce. 

Jen tak děťátko spolehlivě ochráníte před spálením. 

Kromě toho je vhodné miminko maximálně držet mimo přímé sluneční paprsky a pokud už na slunku přece jen chvilku bude, nezapomeňte mu pořídit klobouček, který hlavičku ochrání před spálením a úžehem. 

Dovolená s miminkem může být skutečná zábava, dbejte však na to, aby se děťátko nepřehřálo, jinak místo odpočinku a poznávání nových míst budete trávit dovolenou v hotelu měněním plenek při průjmu a praním poblinkaného oblečení.

Přečtěte si také: