Sleva 20% na vše . Kod je : Dubenvsuchu

Jak vybrat české plenky

Jak už jsme poznali v předchozích článcích, výběr plenek dokáže být celkem věda. Zvlášť pokud vám kromě pohodlí miminka záleží i na udržitelnosti a ekologii.

jak vybrat české plenky?

Jednorázové plenky mají právě s ohledem na udržitelnost poměrně špatnou pověst. Není se čemu divit. Přece jen se jedná o spoustu vyprodukovaného odpadu. A to nemluvíme ani o jejich výrobě a ekologickém dopadu při dovozu plenek ze zahraničních továren.

Proto na Bezvaplenky.cz skutečně milujeme pleny vyráběné v České republice. Ale jak vybrat ty pravé?

Nabídka českých plenek na Bezvaplenky.cz

Při výběru značek, které se na našem e-shopu objeví, věnujeme pozornost tomu, aby se jednalo pouze o vysoce kvalitní plenky, a to po všech stránkách.

Kromě plenek od českých výrobců tak u nás naleznete i ekologické plenky například z Německa či Francie. Na ty se podíváme ve zvláštním článku zaměřeném právě na ekologii a udržitelnost.

Dnes budeme pozornost věnovat českým značkám, které u nás naleznete a podrobně se podíváme na jejich klady i zápory.

České jednorázové plenky Baby Charm

Jestli už nás trochu znáte, jistě jste si všimli, že právě plenky Baby Charm patří k našim favoritům. A také k favoritům mnoha maminek, které se k nám pro tyto pleny stále a rády vrací.

Ono se není čemu divit.

Baby Charm

Baby Charm jsou totiž naprosto ideální pro maminky i pro miminka. Jsou heboučké na dotek a neucítíte z nich žádnou chemii ani parfémy, které mohou miminko zbytečně dráždit. Jejich výroba se obejde bez použití chloru a k tomu mají indikační proužek, který mamince prozradí, jestli už je potřeba plenku vyměnit.

České plenky Baby Charm už mají přes 2000 recenzí.

Maminky i miminka, které Baby Charm vyzkoušely, už nechtějí žádné jiné – a to je možná jejich hlavní nevýhoda. Jak je jednou vyzkoušíte, už si jen těžce budete v případě potřeby zvykat na cokoliv jiného.

Plenky Magics

Další oblíbenou českou značkou jsou plenky Magics.

Jejich absolutně největší výhodou je extrémně vysoká savost, díky které udrží dětskou pokožku v suchu až po dobu 12 hodin! Pokud hledáte plenky na cestování, plenky Magics jsou skvělou volbou.

Magics

Plenky Magics patří k nováčkům na trhu. Kromě vysoké savosti jsou oblíbené i pro svou nízkou cenu, kterou si udržuje i po několika letech od svého vzniku. 

Plenky Magics vyrábí výrobce českých plenkových kalhot, závod DryLock Technologies.

Bio plenky Joonya

Další české eco plenky jsou bio plenky Joonya.

Nenaleznete v nich žádné parabeny, parfémy, chlor, ftaláty a už vůbec žádné těžké kovy či další potenciální škodliviny. Plenkové jádro se skládá z dřevěného chmýří, které ze 70 % pochází ze zodpovědně obhospodařovaných lesů.

Joonya

Plenky Joonya jsou díky svému bio složení hypoalergenní a přes své skvělé vlastnosti překvapí i svou příznivou cenou.

Výběr českých plenek

Při výběru značky, kterou miminku pořídíte, pamatujte na základní rady, které už jsme sepsali v článku Jak vybrat dětské plenky.

Nejdůležitější je plenky před nákupem větších zásob otestovat. To, co sedne ostatním miminkům, může zrovna tomu vašemu působit nepříjemnosti.

A samozřejmě stejně důležité je zvolit správnou velikost plenek.

Přečtěte si také: